Докторски

У овие днови најбитно е да се унаса што повисе витамина Ц:
ПрасенЦЕ, вешалиЦЕ, пивЦЕ, винЦЕ ...

Лежи пациент во болница и го прашува докторот:
Докторе, ќе можам ли јас да свирам на гајда после операцијава?
Докторот:
Како не, на што сакаш ќе можеш да свириш.
Пациентот:
Ееее...кај ојде медицинава, ја пред да се оперисам од кај знаев на гајда да свирам, еееееее..

Го заболело Баци стомакот и отичол на лекар.
Докторот:
Каква ти е големата нужда?
Баци:
Голема брате голема, да не е не би ни дошоч!
Докторот:
Не те прашувам тоа него каква ти е столицата?
Баци:
Дрвена стара цела пропадната!
Докторот:
Ама човече ме разбираш ли ти мене те прашувам колку пати идеш надвор?
Баци:
Па излегувам од сабајле се враќам навечер!
Докторот:
Баци бе говното какво ти е говното?
Баци:
Е тоа докторе незнам сеуште не сум го пробал!!!

Страници