Религија

Умреле баба и дедо вегетаријанци цел живот на здраву храну идев куде Господа и он ги кажуе дека ќе идев у рај.
Улазав баба и дедо, гледа ливаде, цвечиња, слнце грее... Лепота... И дедо од едн пут ву се дере на бабу:
- Да ти е*у макрибиотику и здраву исхрану, можесмо још пред 20 године да дојдемо овдека!

Вицотека:

Еј , старецу – викнал ѓаволот
-Кој си ти? прашал старецот
-Јас сум ѓаволот...
-Добро за тебе, штом си ѓавол..
-Се плашиш од мене?
-Не, зошто би се плашел…
-Дали знаеш дека јас можам да те скренам од умот и да предизвикам страшна психичка агонија за целиот живот ?
-Сигурен сум дека можеш ….. мирно одговара старецот
-И сеедно ти е ,не си уплашен?
- Не, ни најмалку.
- Зашто не? Сите се плашат од мене?
Јас не. Ако си ти Ѓаволот тогаш јас бев во брак со твојата сестра 37 години……

Проваѓав реку Исус, Папа и Чак Норис.
Прв иде Исус, и корак по корак он пројде.
После њега иде Чак Норис. И он проваѓа без проблем.
Поваѓа Папа и на прв корак он падне у воду!
Гледав га Исус и Чак, па Исус му вика на Чак Нориса:
- Абе жал ми падна, ај да му кажемо куде су камења.
а Чак га погледнуе мртав озбиљан:
- Кои камења?

Страници