Инвалидската количка​

Некој човек се начукал во кафана и си седел до фајронт.
Кога веќе почнале да ги гасат светлата, пробал тој да стане од столчето, ама само што застанал, се струполил на земја.
Си рекол тој, ај да ползам до пред врата, воздухот може ќе ме освежи, па да можам до дома да си одам.
Отползел до врата, пробал да застане, ама пак се струполил.
Продолжил да се влечка до дома, пробал уште еднаш да стане пред влезната врата, ама пак не успеал.
На крај дошол до креветот и мртов пијан се струполил на него. Сабајле го разбудила жена му и му се раздрала:
- Ти пак си пиел вчера, а?
- Е, од кај ти сега тоа?
- Се, јавија од кафаната, пак си ја заборавил инвалидската количка​.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСеди ученик на час и приклучен на фејсбук пишува на статус "сите на учење а само јас на фејсбук", кога неочекувано му... + повеќе

Postrojio kapetan vojnike pa pita jednog: - Odakle si ti? - Od Niš - reče ovaj. - Ne kaže se od Niš nego iz Niša,pizda... + повеќе

Што рекла плавуша кога почнал да се тресе авионот? - Мора да е земјотрес!

Компјутеру машино добра опасна си ко кобра. Кога пецнеш заведуваш и во соба со тебе затвораш. Компјутеру машино моја да... + повеќе