Дванајсе без пет

Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
- Знајш колку е сато?
- Дванајсе без пет.
- Седум сабајле е, матуф!
- Па дванајсе без пет колку е а?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаМалиот Столе го прашува дедото: - Дедо, сакаш студентка да имаш за жена? - Е, абе кој не би сакал. - Па, што не ја... + повеќе

Влегува плавуша во продавница и прашува: - Дали имате наочари? - За сонце? - Ма не, за мене!

Жената во кревет збеснува. - Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне? - Извини драга се трудам, ама вечерва ниту... + повеќе

Зошто плавуша не може да земе возачка дозвола? - Затоа што кога инструкторот ќе и рече паркирај се, таа оди на задното... + повеќе