Ракија

Во Кавадарци, оди детето кај таткото:
- Тате, зошто се врти земјата?
- Како бе се врти?!
- Да не си пиел од ракијата за продавање?

Повеќе од ВицотекаНа факултет бев како Бог, сите знаеа дека постојам, а никој ме немаше видено.

Знаеш другар бев во една интересна земја која се се вика Македонија. Да, сум слушнал дека има таква. Бев гостин во една... + повеќе

Разговараат 3 плавуши: Првата: Слушнав дека утре ќе биде 40 степени? Втората: Па, слушнав дека утре ќе падне снег?... + повеќе

Млада невеста насабајле се шета гола низ дома, и ја сретнува свекрвата и и вели: Свекрвата: - Леле чедо, што така гола... + повеќе