Афера

Оженет маж имал афера со неговата секретарка. Еден ден отишле во нејзиниот стан и воделе љубов цело попладне. Исцрпени, заспале и се разбудиле дури во 8 часот вечерта.
Мажот брзо се облекол и ја замолил својата љубовница да ги изнесе неговите чевлите и да ги замачка од травата. После тоа, ги облекол чевлите и си заминал дома.
- Каде беше цел ден?- на вратата го пречекала неговата жена.
- Не можам да те лажам! - рекол мажот.
- Имам афера со мојата секретарка и водевме љубов цело попладне.
Тогаш таа погледнала во неговите чевли и му рекла:
- Лажго еден! Пак ли играше покер цел ден.

Повеќе од Вицотека- Ало, добар ден, дали е тоа полиција? - Да, повелете господине. - Сакам да пријавам парк во Центар...

Ако мажот на жената и ја отвара вратата од колата, или му е нов автомобилот, или му е нова жената, или му е расипана... + повеќе

Разговараат тројца другари: - Леле она мојана жена колку е глупа. Купила машина за перење а уште немаме спроведено... + повеќе

Ако сте решиле сакате да го оставите алкохолот, оставете го кај мене. Шифра: Антиалкохоличар. Јас го унишувам алкохолот... + повеќе