Именка

На училиште децата учат за именки и пишување на голема буква, па едно од децата ја прашува:
- Учителке именката к“р„ се пишува со голема или мала буква?
Учителката:
- Мрш надвор ѓубре едно !
Детето излегло, и во ходникот го сретнува директорот и го прашува детето зошто не е на час, детето објаснува зошто не е на час, по што директоров оди кај учителката и и вели:
- Колешке не требало да го избркате детето, требало да му објасните дека именка к*р,
за мажи до 50 год. се пишува со голема буква “К„
за мажи помеѓу 50 год и 65 год. се пишува со мала буква “к„ ,
а за мажи над 65 год. се брише цела именка и воопшто не се пишува.

Повеќе од ВицотекаЗапира полицаец плавуша: - Документите ве молам. Плавуша: - Немам. Полицаец: - Ќе морам да ве казнам. И почнува да ја... + повеќе

- Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо. - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.

Снаа оди кај свекрвата на гости: - Стави ми една ракија. - Ти во ред ли си? - Ќе ти дадам 100 денари! Свекрвата и... + повеќе

Како компјутерџија поправа автомобил? - Излага од него и повторно влегува!!!