Го прашува бабата малиот Трпе:
- Абе внучко, како се викаше оној Германецот шо ни ги крие работите по дома?
- Алцхајмер бабо, Алцхајмер!

Комшии прават муабет:
- Комшија зашто додека жена ти пее, ти секогаш излагаш надвор, или на тераса или на улица?
- Па да, не сакам комшиите да помислат дека ја тепам!!

Вицотека:

Подобро 6 саати во школо него ич спиење!

Вицотека:

Страници