Разговараат маж и жена и мажот и вика на жената:
- Срце сакаш кафе?
- Да .... (радосно)
- Епа секако ќе вариш .... стави едно и за тебе.

Вицотека:

Информатичар доживеал бродолом и се нашол на пуст остров.
Шест месеци никој не поминал. И тогаш едно сабајле отвора очи и гледа раскошна плавуша со големи цицки како стои пред него.
- Ајде пакувај се одиме кај мене од другата страна на островот.
Кога таму што да види. Голема куќа, фрижидер, телевизор, базен...
- Ај оди избањај се и дојди.
Се бањал овој цел саат, излегува среќен, а плавушава го пречекува и го откопчува бекинито:
- А сега ќе добиеш нешто што не си го правел 6 месеци...
- Ај не зезај, имаш и интернет!

Вицотека:

Една девојка го прашува својот дечко:
Дали си заљубен во мене?
Тој и одговара:
Не!
Девојката го прашува:
Дали мислиш дека сум убава?
Тој и одговара:
Не!
Таа пак го прашува:
Дали сум јас во твоето срце?
Тој и одговара:
Не!
На крајот го прашува:
Ако те напуштам дали ќе плачеш за мене?
Тој и одговара:
Не!
Девојката ја наведнала главата многу тажно и сакала да си оди него.
Тогаш тој ја прегрнува и и вели:
Јас не сум заљубен во тебе,
ЈАС ТЕ САКАМ!
Јас мислам дека не си убава,
ЈАС МИСЛАМ ДЕКА СИ ПРЕКРАСНА!
Ти не си во моето срце,
ТИ СИ МОЕТО СРЦЕ!
Јас не би плачел кога ќе ме оставиш.
ЈАС БИ УМРЕЛ!
Тие се познавале 6 месеци, пред да започнат врска. Се карале но тие кавги, само ги зближувале уште повеќе. Еден ден девојчето му вели дека е болна од срце. Во моментот тој ја прегрнал и почнал да плаче. Кога требала да оди на операција, кога требала да влезе во авионот, тој не се поздравил со неа.  Кога се вратила оправена после неколку денови не го нашла својот дечко. Ја запрашала мајка и каде е тој а таа и одговорила:

 ЗАР НЕ ЗНАЕШ КОЈ ТИ ДАДЕ СРЦЕ?!

Страници