Шест причини зошто компјутерите мора да се од женски род :

1. Штом набавите еден, секогаш има друг, подобар веднаш „Зад аголот“.
2. Внатрешната логика не ја разбира никој друг, освен креаторот.
3. Дури и најмалите грешки се внесуваат во меморијата.
4. Програмскиот јазик што компјутерите го користат, не го разбира никој друг.
5. Пораката „Bad command or file name„ (Погрешна команда или име на фајл) е информативна колку и исказот: „Ако не знаеш зошто ти се лутам, јас сигурно нема да ти кажам“.
6. Штом се приврзете кон еден компјутер, половина од вашата плата ќе ја трошите за да купувате додатна опрема.

Ги создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол:
- Еј, ти супер си испаднал!
Потоа ја погледнал жената и рекол:
- Јеби га, ти ќе мора да се шминкаш.

- Мамо, мамо, што е тоа оргазам?
- Не знам сине, оди прашај го татко ти.

Страници