Пет германци во Audi Quattro застанале на граница. Цариникот ги застанува и им вели:

- Илегално е да се возите петорица во Quattro.

- Како тоа мислите илегално?, прашал германецот кој ја вози колата.

- Quattro значи четири, напоменува цариникот.

- Тоа е само името на колата човеку, одговорил германецот не можејќи да поверува што слуша.

- Еве и во документите погледнете, колата е дизајнирана за 5 патници.

- Еј, немој да мислите дека со тоа ќе ви прогледам низ прсти, одговорил цариникот.

- Quattro е само за четворица. Вие сте петорица во автомобилот и го прекршувате законот!

Германецот луто му викнал:

- Ти си идиот! Викни го веднаш твојот претпоставен. Сакам да разговарам со некого кој има повисоко ниво на интелигенција!

- Извинете, но тој нема да може да дојде. Зафатен е со оние двајца италиани во Фиат Уно.

Muž uhvatio ženu u preljubu te u novinama osvanuo naslov:
Jebnik zatekao jebnicu s dojebnikom u krivojebu!
U podnaslovu je pisalo:
Nakon što je odjebo, dojebnik najebo.

Се јавува мажот кај докторов и му вика:
- Докторе помагајте жена ми се пораѓа има големи болки!!!
Докторот:
- Ова е нејзиното прво дете?
- Не, сопругот е на телефон!!!

Вицотека:

Страници