Тато каква реченица е:
- Дома нема пиво
- Сине тоа не е реченица тоа е КАТАСТРОФА!!!

Трпана влегува во слаткара да купи торта.
- Имате некоја торта подгорена од едната страна?
- А зошто барате баш таква?
- Па да мисли маж ми дека јас сум ја правела!

Вицотека:

Новинар интервјуира американски милијардер:
- Како стекнавте толкаво богатство?
- Многу едноставно. Кога стигнав во Њујорк, на пристаништето најдов едно јаболко. Убаво го исчистив и го продадов за еден долар. Со тој долар купив уште две валкани јаболка, ги исчистив и ги продадов за два долари. Потоа купив четири јаболка и!
- Извонредно, се воодушевил новинарот. Потоа повеќе купувавте повеќе продававте!
- Па не, не баш. Кога купив четири јаболка дознав дека умрел дедо ми и дека сум наследил 10 милијарди долари.

Вицотека:

Страници